Vad är en stödstrumpa?

stödstrumpa i bra material
Stödstrumpa är något som de flesta har hört talas om men alla vet inte vad det är eller vad de är bra för. För att göra det lätt kan man beskriva en stödstrumpa som ett receptfritt läkemedel som är till för att hjälpa ben och fötter att må bättre. En stödstrumpa är i regel helt utan sömmar, är tillverkad för att ta bort smärta och öka blodcirkulationen i ben och fötter. En ”vanliga” strumpa är i regel inte så lång, av ett mjukare material och till för att täcka och värma foten. De går i regel upp till ankeln eller lite upp på vaden. De sitter inte åt och har sömmar. En stödstrumpa kan ha olika längd men de flesta täcker hela vaden, från tåspetsen och hela vägen upp till knävecket. De finns även i strumpbyxvariant, och i olika tjocklek och format.

Stödstrumpor är inte bara för äldre.

Det är många som tänker att en stödstrumpa​ endast är för äldre personer men så är inte fallet. Nu kan man aldrig komma ifrån att en stödstrumpa ofta används av äldre då de har mer smärta och sämre blodcirkulation än vad yngre personer har. Det finns dock många yngre som också använder stödstrumpor. Som tidigare beskrivits är en stödstrumpa en form av ett receptfritt läkemedel, då de kan köpas både online och på apoteket.

Man kan även få recept på dem från läkare vid behov. Många som har problem med fötter och ben använder stödstrumpor för att göra livet lättare. Det är även många som arbetar inom vården som använder sig av en stödstrumpa för att göra det lättare på jobbet. Stödstrumpan ökar blodcirkulationen samt gör att de anställda får mindre trötta ben och fötter. Idag tillverkas många stödstrumpor i olika utföranden, material, och med olika färger och mönster. Det gör att stödstrumpan blir allt mer populär och blir vanligare och vanligare. Det är en strumpa som gör livet lite enklare.